divendres, 21 de maig del 2010

Molts anys i bons Frederic

Avui fa anys el meu amic -i "quinto"- Frederic-Xarbet.

Malgrat que de vegades m'ha dit que la música no és el seu fort, vull portar-li avui, una cançó que fou famosa als nostres disset-divuit anys, en una versió que no va ser gaire escoltada, però sota el meu punt de vista, molt millor. I que, a més, era l'original.

El grup, Almas Humildes, només va treure dos discs. Un trio que cantava en tres idiomes: espanyol, francès i anglès, l'ànima (humil, supose) del qual era un tal Antonio Resines, si no ho tinc mal entès, cosí del famós actor.

Esper que t'agradi, amic, malgrat l'evident mal estat del disc.




I per si de cas la cançó no t'omple, una recepta que vaig cuinar el passat diumenge, amb previsible èxit, ho jur.

ARRÒS AMB POLP

Arroz de Polvo

Ingredientes:

Para 4 pessoas

1,6 kg de polvo ;
2 dl de vinho tinto ;
150 grs de cebola ;
1,5 dl de azeite ;
2 dentes de alho ;
350 grs de tomates frescos ;
1 pimento verde ;
320 grs de arroz ;
1 ramo de salsa ;
piripiri ;
sal q.b.

Confecção:

Limpe o polvo das peles e lave bem. Depois de lavado, corte em pedaços pequenos.

Descasque a cebola e os dentes de alho e pique fino. Retire os pés os tomates e escalde estes em água a ferver. Depois tire-lhes a pele e as sementes. Corte-os em dados pequenos. limpe o pimento das sementes e corte, igualmente, em pedaços pequenos.

Leve um tacho ao lume com o azeite, os dentes de alho e a cebola. Deixe refogar.

Junte o pimento e em seguida os tomates. Adicione o polvo e deixe refogar por uns minutos.

Junte-lhe o vinho e um pouco de água. Deixe cozer. Tempere com sal e piripiri.

Quando o polvo estiver cozido, deite o arroz, devendo cozer mais 15 minutos.

Polvilhe com salsa picada.

Conselho: Este arroz, depois de pronto, deve ficar um pouco líquido (chamado arroz malandro). O polvo, após amanhado, deverá ser mortificado (batido) com uma colher de pau, para ficar mais macio e levar menos tempo a cozer.

petit vocabulari

polvo: polp
salsa: julivert
piripiri: pebre negre

3 comentaris:

  1. El piripiri es una salsa que els portuguesos usen també amb el pollastre "frango al piripiri". No es pebrenegre, es una espècie de tabasco, es a dir pebreroig coent disolt en aigua y vinagre.

    Probaré la recepta.

    ResponElimina
  2. Moltes gracies. La cançó m'agradat, malgrat que saps que no soc cap megalòman, a aquesta hora, mig endormiscat abans de dinar, ha sigut com un bon vermut, dols i agradable.
    De la recepte, sort del diccionari, perquè aixo del polvos no ho entenia. La provaré, en aquesta època ja bons pops a la peixateria.

    ResponElimina
  3. Segurament el meu germà té raó, però jo li he posat una mica de pebre i estava bo.

    Ara sabia que no eres melòman, lo de megalòman no sé, no sé, potser una mica, no? :)

    ResponElimina