1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dijous, 1 d’abril del 2010

Ciutadà Ratzinger o cap d'estat Benet XVIé?

Als meus prop de seixanta anys tinc el plaer de confessar-me bastant ateu, (diria que en una proporció significativament propera al 100% i en augment continuat) des de fa aproximadament mitja vida. I això, després d'haver estat seminarista durant sis anys, i pertànyer a una família catòlica amb alguns exemplars, sobretot per part de pare, beats de missa diària.

Mai no he estat, però, anticlerical, almenys no per sistema i, en cap cas, de forma indiscriminada. A qualsevol persona, inclús si capellà, tant vestit d'uniforme com d'incògnit, sempre li he atorgat el benefici del dubte. I mira que ens ho posen ben difícil!

Clar que, una cosa són les persones i una altra de ben distinta l'empresa, club, secta o com acabem dient-li a aquesta cosa denominada "Església Catòlica Apostòlica Romana". Empresa, secta, club, que s'entesta en amagar els delictes del seu staff directiu, delictes, no ho oblidem, comesos sobre la resta de la parròquia, i mai millor dit.

Crims perpetrats precisament contra els més indefensos de tots els socis, contra els qui no ho haurien de ser, almenys encara, no a la seua edat.

I ara s'ha sabut que el senyor Ratzinger, actual papa sota el nom de Benet XVIé, va amagar, ja fa uns quants anys, a la justícia els crims d'uns seus subordinats, cosa que el converteix en còmplice d'aquests delictes i, quan les víctimes demanen el seu processament, la defensa que els seus advocats plantegen no és altra que basar-se en la seua actual (i vitalícia) qualitat de cap d'un diminut estat que no arriba ni a barriada de ciutat, per molt eterna que aquesta s'anomene.

Seria curiós si algun advocat aconseguís una ordre internacional de busca i captura que l'impedís eixir del seu petit estat.

I no em puc estar de preguntar-me si el seu teòric líder, aquell Josuah, Jesús, Isa, estaria gaire content amb aquestes actituds. Aquell líder que tant va fustigar els fariseus, aquell mateix Jesús que va dir: "Ai d'aquells que escandalitzen un d'aquests menuts, més els valdria que els lliguessin una pedra de molí al coll i els tiressin al riu"

Clar que jo sóc ateu, i ells... ells se les saben totes

1 comentari:

XARBET ha dit...

No deixa de ser curiós, que per algunes coses, consideren que la justícia divina està per sobre de la humana, però quant els hi convé es consideren tant humans que apel·len a la condició de cap d'estat de Benet. En que quedem, es cap de estat o de l'església catòlica apostòlica i romana?