1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dimecres, 7 d’abril del 2010

Garzón perplex i el paisanatge més perplex encara

Assistim aquests dies a les darreres escenes d'aquest Auto-da-Fe muntat per la nova (la de sempre que ha reviscolat) inquisició espanyola. (FE=Falange Española)

L'acusat i ben aviat màrtir (si els déus no ho solucionen amb una intervenció de les que acostumem a llegir a l'Ilíada i l'Odisea) jutge (per poc temps) Baltasar Garzón, diu sentir-se'n perplex.

Jo, què voleu que us diga?, no.

La meua desconfiança en la justícia (espanyola no és més que un adjectiu que no aporta gaire informació) ve de lluny. La maledicció gitana "tenga usted pleitos y los gane" sempre m'ha semblat desafortunadament real.

Així que jo no estic perplex. Sí indignat, sí amb un regust agre de democràcia (falsa) indigestada, sí amb aquest sentiment de déjà vue, de merda enganxada a la sabata, de malson, de temps que créiem feliçment acabats.

I que consti, que no li tinc gaire simpatia a l'amic Garzón.

Però l'amic Luciano Varela... I pensar que fou un dels fundadors de "Jueces para la Democracia"...!

Xocant, no?

3 comentaris:

armando alonso ha dit...

Dice un antiguo refrán "No hay peor cuña que la de la misma madera".
A Garzón le tienen muchas ganas sus colegas. Y, aprovechando que el Pisuerga pasa por Valladolid, (lo de la denuncia de los fachas de Manos Limpias), esos colegas han tenido la oportunidad de montar un sarao judicial de primer nivel. Además, con las herramientas que ellos mejor conocen.
A mí tampoco me cae muy bien Garzón, pero lo que le están haciendo, cómo se está haciendo y quiénes son los "actores", me parece impresentable.
Un saludo.

Bernat ha dit...

Jo si que n'estic de perplex. No puc entendre com hem arribat a aquesta situació de la Justicia en Espanya. I estic perplex perque no se que podem fer per resoldre-ho. Creient, com soc, en el sistema, i mot especialment en la independencia del poder judicial, no pense que les manifestacions i altres formes de pressió sobre el Tribunal Superior i els Jutges que l'integren siga la forma adecuada de comportament, per justificat que estiga. La independencia del poder judicial l'haurien de defensar els jutges, especialment la independencia de les seues propies creencies, conviccions i ideologies. Desgraciadament no es veu cap moviment intern entre el profesionals per solucionar la sitació.
Estic perplex perque el que a mi em pareix prevericació es ignorar que la posició de Garzón ha estat recolzada per alguns vots particulars encara quan era rebutxada pel Suprem. Ignorar la posició del fiscal que, tot i que sempre es va opossar a Garzón, no troba que hi hagi indicis de prevaricació en les seues actuacions. Ignorar la legilsació internacional sobre la nullitat de les lleis de punt final (la interpretació del Varela sobre la llei de Amnistia ¿qué es sino considerarla una llei de punt final?. Ignorar el fet que els delits de desaparició no prescriuen perque es consideren delits continuats fins que es troben els desapareguts o algú dona explicacions del que va pasar. Clar que jo no entenc de lleis i segur que estic equivocat perque no veig que ningú inicie una querella per prevaricació contra Luciano Varela.
L'áltre dia vaig sentir en la radio, al comentar les reaccions internacionals sobre l'auto de Varela que Espanya te un problema amb la Justicia: que está molt polititzada i que te una baixa qualificació professional. Crec que era un comentari del Financial Times, però no n'estic segur, tanmateix podria ser del Wasington Post o del New York Times. La frase em va fer pensar. La politització de la justicia espanyola es ben coneguda i motiu de comentaris frequents a tots el "media". La escasa qualificació "personal" d'uns jutges incapaços de mantenir una mínima independencia del que els van nominar també es ben coneguda. Però la baixa qualificaciò professional podría explicar algunes actuacions que, a persones com jo que no sabem de lleis i nomes tratem de aplicar la llógica, ens semblen incomprensibles.

Bernat ha dit...

Be! Ja ha estat presentada la querella contra Varela per prevaricació. Desitge de tot cor que es guanye, aixi com la iniciativa que ha sortit des d'Argentina per continuar el que va començar Garzón. No espere masa del Suprem peró mai no saps. Ahir tinguerem la bona noticia (mes val tard que mai) de l'Egunkaria. Pareix que encara queden jutges justs a la justicia española. Sodoma/Gomorra encara te esperança.