1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dissabte, 19 de març del 2011

Bunyols de carabassa. Una recepta

Ahir la dona va fer bunyols de carabassa i, malgrat ser la primera vegada que en feia, l'èxit fou indiscutible.


Com totes les coses bones la recepta és d'una total senzillesa.

Ingredients:

carabassa
farina de blat
rent fresc de forn
oli d'oliva
sucre

Elaboració:

Prenem una carabassa de les redones


la partim per la meitat i posem les dues meitats al forn ben calent fins que es torrin ben torrades


Una vegada la carabassa torrada, li retirem les llavors, si no ho havíem fet abans de posar-la al forn. Amb una cullera li traiem tota la polpa, la qual deixarem refredar en un bol.

Quan ja s'hagi refredat la carabassa (una possible alternativa és torrar-la de nit i fer els bunyols a l'endemà) agafem farina de blat en proporció d'un a dos: el pes de la farina serà la meitat del pes de la polpa de la carabassa torrada, la barregem amb el corresponent rent fresc d'acord amb el pes de la farina utilitzada.



I amassem ben amassades farina i llevat amb la polpa de la carabassa, (no hi ha que afegir-hi aigua), cobrim la massa resultant amb un drap blanc humit i esperem a que pugi.

Una vegada la massa hagi pujat, anirem agafant petits bocins de massa que foradarem amb el polze i fregirem en l'oli ben abundant i calent, fins que els bunyols quedin ben daurats.

Els traurem de l'oli i els dipositarem sobre un paper absorbent per eliminar oli.

I ens els menjarem ben mullats amb sucre.

Bon profit.

2 comentaris:

XARBET ha dit...

Crec que tenim una carabassa al frigorífic, i crec que ho provaré, no dius la quantitat de sucre que poses, i suposo que rent es el mateix que llevat. No ho havia sentit mai.

Anònim ha dit...

Rent es lo mateix que llevat a la Safor a València diem rent, la proporciò que fem ací es de Kilo de polpa de carabassa 375-400 grams de farina