1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

diumenge, 24 d’abril de 2011

De correus rebuts per fer seguir,

Avui he rebut un correu d'una amiga de la que feia un munt de temps que no sabia res. Em reenvia un correu per fer seguir. El correu, una mostra evident de que el segle d'or espanyol no és mort, almenys en quant a les bogeries arbitristes que tan bé denunciaven Quevedo i Cervantes, diu així:

Asunto: FW: si estas de acuerdo difundelo
mandemos la papeleta del senado en blanco todos podemos


SI ESTÁS DE ACUERDO, DIFÚNDELO

SI HAY QUE CORTAR... CORTEMOS


ojo en Belgica llevan casi un año sin gobierno y estan en la gloria, EL SISTEMA FUNCIONA SOLO CON UNAS BUENAS LeyesEspaña debe bajar su déficit en 9,4 puntos porcentuales en la próxima década, una de las reducciones más drásticas del mundo, según el Fondo Monetario Internacional... que además pide un recorte en las prestaciones sanitarias de nuestro paí s para reducir la deuda. Menudo panorama.

¿No crees que ha llegado el momento de coger el toro por los cuernos?...


ELIMINAR EL SENADO. NORUEGA, SUECIA, DINAMARCA, NO TIENEN SENADO, ALEMANIA SOLO 100 SENADORES, EE.UU. UN SENADOR POR CADA ESTADO. LOS GRANDES TEÓRICOS DEL DERECHO INTERNACIONAL Y CONSTITUCIONAL (DUVERGER, JELLINEC, ETC.) OPINAN QUE ES UNA CÁMARA INNECESARIA, PRESCINDIBLE Y QUE ESTÁ EN EXTINCIÓN, ¿ENTONCES POR QUÉ TENEMOS QUE MANTENER A 260 SENADORES? DE ESTA FORMA AHORRAREMOS 3.500 MILLONES DE EUROS CADA AÑO.

ELIMINAR LA PENSIÓN VITALICIA DE TODOS LOS DIPUTADOS, SENADORES Y DEMÁS "PADRES DE LA PATRIA ".


REVISAR LOS SUELDOS DE ESTOS ALCALDILLOS DE TRES AL CUARTO QUE SE PONEN LOS SUELDOS QUE LES DA LA GANA.

CAMBIAR LAS LEYES, Y ADEMÁS DE CÁRCEL PARA LOS LADRONES, OBLIGAR A QUE TODO EL DINERO QUE HAN ROBADO LOS POLÍTICOS Y DEMÁS "ADJUNTOS" VUELVA A LAS ARCAS DE DONDE HAN SIDO ROBADO. (p.e. Pachulis, Pantojas, Bonos, Juan Guerra, hija de Chavez, Camps, Matas, Munar, etc...)

ELIMINAR TODOS los coches oficiales (no es posible que tengamos más coches oficiales que USA).

Anular TODAS las tarjetas VISA oficiales (que cada uno page con la propia) y poner en la calle a TODOS los "cargos de confianza" (tenemos funcionarios de sobra para encargarse de esas labores).

ELIMINAR A TODOS los diplomáticos excepto un embajador y un cónsul en cada paí s. (No es posible que gastemos en esto más que Alemania y El Reino Unido).

Con eso, y con rebajar un 30% las partidas 4, 6 y 7 de los PRESUPUESTOS GENERALES DEL ESTADO (transferencias a sindicatos, partidos políticos, fundaciones opacas y varios) se ahorrarí an más de 45.000 millones de Euros, no harí a falta tocar las pensiones ni los sueldos de los funcionarios, como tampoco harí a falta recortar 6.000 millones de Euros en inversión pública.


Tiene razón el FMI cuando dice que "un buen plan de ajuste podrí a incluso acelerar la actividad económica".

CON LA MITAD DEL DINERO QUE EL ESTADO SE AHORRARÍA CON ESTAS MEDIDAS, SE ACABARÍA LA CRISIS EN ESPAÑA


He parlat de segle d'or, tot i que no quant a la qualitat literària d'un text, un pamflet diria, tan grosserament ordinari.

I aquesta ha estat la meva resposta:

Estimada Marta, quant de temps sense saber-ne res de tu.

Ja em va dir en Frederic que havien passat a veure-us no fa molt, i que seguies si fa no fa com sempre, cosa de que, com pots suposar, me n'alegro d'allò més.

No difondré la nota que em passes perquè, si bé hi ha coses en les que estic d'acord, com el tema de les targes de crèdit oficials que operen pràcticament sense límit, o la disminució dràstica d'assessors (el nepotisme actual és l'assessorisme), d'altres coses mostren una visió capgirada de la realitat.

Per exemple, Bèlgica continua (ja porta l'any) funcionant sense govern central, perquè els governs autonòmics ho tenen pràcticament tot transferit, i són forts i eficients. Realment Bèlgica no funciona com un estat, sinó com tres: Valònia, Flandes i la regió de Brussel·les. Aquí en Espanya, em fa la impressió que qui ho ha escrit preferiria un govern central fort i fer desaparèixer els autonòmics.

Quant al Senat, coincidesc en que possiblement estigui sobre-dimensionat, degut a la necessitat de descafeïnar la representació de les nacions no castellanoparlants. Açò, com saps, s'aconsegueix donant una representació enorme a les províncies. El Senat, en un estat federal (EEUU, Alemanya) i/o plurinacional (Suïssa, Gran Bretanya, Espanya) resulta indispensable.

Quant a la pensió vitalícia dels nostres representants hi hauria molt que parlar. Saps que es va establir com una defensa d'aquells que havien donat una bona part de la seva vida, en la lluita contra el feixisme, i havien estat expulsats dels seus treballs, o havien anat a raure a una presó. És necessària encara? Jo diria que per aquells que han hagut de deixar el seu treball per representar-nos durant una o més legislatures, sota pena d'incórrer en incompatibilitat, hi hauria d'haver un període de transició dins del qual, i fins que es reincorporessin o trobessin un nou treball, tinguessin el sou assegurat.

Que els lladres haurien de tornar-nos tots els diners furtats, ningú pot dir res en contra, el problema és que no sempre és possible, i els partits, que en molts casos haurien de tenir la responsabilitat civil subsidiària, són prou rics com per contractar els millors advocats (amb el permís de Trillo-Figueroa :) és clar)

I els alcaldes... No ho sé, el del meu poble, metge, del PC, cobra una misèria. Estic d'acord en que hauríem de poder controlar i limitar els seus sous, però aquí entra també la responsabilitat dels votants.

Per acabar, només et diré que les coses no són mai tan senzilles, i que aquesta nota fa ferum de falangistes, i altres feixistes inter-econòmics. No, ho tinc molt clar, no penso pas fer-la seguir. Cosa que no vol dir que estigui content de com hi van les coses en aquesta pell de brau.

Petons

2 comentaris:

Rafael ha dit...

A mi también me había llegado la nota y tampoco la hice seguir (la verdad es que no continúo casi ninguna). Sí que haría seguir tu respuesta, porque me parece muy ponderada; estoy de acuerdo con las puntualizaciones que haces. Un abrazo.

xarbet ha dit...

Bona resposta, totalment d'acord