1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dimecres, 21 d’octubre del 2009

Creació d'un grup no abelià per esgarrapar clientela

Cansat de corrupcions corretjoses i manifestacions multimilionàries, llig avui una notícia que em retorna als llunyans 60, quan allò del Concili Vaticà II.

Ja em disculpareu els ocasionals lectors, però, malgrat el meu irrenunciable ateisme actual, em queda, com a les tasses de cafè, el marro d'aquells anys de seminari menor als escolapis, que sempre formarà part de la meua vida.

L'actual papa Benet - ex gran inquisidor Ratzinger - ha ampliat l'exempció que ja tenien de fa segles els popes ortodoxes casats que acceptaven l'obediència romana, l'ha ampliada com dic, als pastors anglicans casats que acceptin aquesta obediència romana o papal com prefereixen dir.

Allà per l'any vuitanta, vaig passar un mes a Anglaterra fent un curs d'anglès que de ben poc m'ha servit, ho jure, i visitant la catedral de Winchester, vaig poder assistir a una missa completa (a holy messe) amb comunió i tot, i vaig aprendre que els anglicans (catòlics anglicans se'n diuen contra catòlics papistes) tenien ben poques diferències doctrinals amb els d'obediència romana. Potser una fonamental des del punt de vista de la filosofia tomista fos que mentre que els catòlics romans parlen de transubstanciació (el tros de pa, l'hòstia, esdevé VERITABLE carn del Crist, i el vi, VERITABLE sang) els catòlics anglicans només parlen de representació simbòlica (el tros de pa, el vi, NOMÉS REPRESENTEN la carn i la sang del Crist)

Però tornem al tema, mentre que un capellà casat(els popes de fa molt de temps, a partir d'ara els pastors anglicans) podrà canviar d'obediència i acceptar el papa, sense haver de renunciar a la seva família, dona i fills, això no succeirà a l'inrevés.

O sigui, que l'ordre dels factors sí que influeix en el resultat de l'operació. O com diem en Matemàtiques, es tracta d'un grupo no conmutatiu, o grup no abelià.

Per cert, aquesta apertura per part del Ratzinger, només intenta captar tots aquells catòlics anglicans descontents per que la seua església accepta de no fa molt, que les dones també poden ser ordenades sacerdotisses, i que els homosexuals també tenen dret a casar-se entre ells.

Vull dir que l'església catòlica apostòlica romana només intenta captar els anglicans de mentalitat més carca i antediluviana. Un viatge per al que no calien albardes.

Pobrissons.

1 comentari:

armando alonso ha dit...

Es que las mas modernas técnicas del marketing comercial han llegado a la Iglesia Católica. Ya solo les falta la "Semana fantástica" o el "Dos por uno". Todo sea por incrementar el número de clientes, que, por otra parte, se les van a chorros.
Sin embargo, siguen en su tradicional persecución a cualquier avance o investigación científica que intente mejorar la vida de la gente. Aquí sí que enarbolan unos principios, cientificamente muy cuestionables, y anatematizan al mas pintado.
Un abrazo.