1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dimarts, 8 de desembre del 2009

El tribunal d'Estrasburg i el ritu gitano de casament

María Luisa Muñoz Díaz, "La Nena" podrà cobrar, per fi, la pensió que li negaven. El tribunal d'Estrasburg ha dictaminat en favor d'aquesta ciutadana espanyola d'ètnia romaní a qui la Seguretat Social negava el dret de cobrar pensió de viduïtat.

I és que la negativa a pagar aquesta pensió, escudant-se en que el ritu gitano no està inclòs entre els diverses ritus admesos, el més usual dels quals, el catòlic, no només resultava incomprensible, sinó que gosaria dir que inadmissible.

Dit açò, i declarada la meua convicció de que el pagament d'aquesta pensió era absolutament justa, crec que ja seria l'hora de separar els diversos ritus religiosos o civils amb que hom desitge celebrar junt als seus amics la seua unió, de la formalització legal d'aquesta unió davant d'un fedatari públic autoritzat (jutge, alcalde, edil, capità de vaixell o qui la llei acabe dictant)

Allò que esdevé clarament discriminatori és que la missa catòlica sí, i el ritu gitano no.

I aquest és el sentit, segons crec, de la sentència d'Estrasburg.

De la que molt me n'alegre.

Sobretot per "La Nena" a qui des d'ací felicite efusivament.

I pels romanís en general, l'única nació realment europea que no demana ni ha demanat mai un estat propi.