1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dimecres, 28 de juliol de 2010

Una decisió sensata i humana, tot i que insuficient

Avui, a partir d'una iniciativa legislativa popular (ILP), el Parlament de la Generalitat de Dalt, per 68 vots a favor, 55 en contra i 9 abstencions, ha decidit que a partir de l'u de gener de 2012 (dins d'any i mig, poc més o menys) al territori format per les quatre províncies catalanes que un tal Javier de Burgos inventà allà pel 1833, o, (si el TC d'Espanya ho vol permetre: "Digui'm, senyor, com vostè mani, senyor, vosté és un senyor, quin senyor"), per les set vegueries proposades per l'actual Generalitat de Dalt, no s'hi perpetraran més corregudes de bous.

Una prova més que les autonomies (insuficients per uns, excessives per altres) alguna utilitat tenen.

Amb aquesta decisió acaben uns quants segles d'una tradició que ja anava agonitzant, també catalana, sens dubte, però que xocava ja de front amb la sensibilitat actual d'una part important de la ciutadania.

Hi ha qui pensa que, amb llei o sense, vista la minvant afluència de públic a aquests indignes espectacles de tortura, la famosa "fiesta nacional" tenia, té, els dies comptats.

Però no oblidem el valor exemplaritzant de la declaració, el valor didàctic de la polèmica.

I sobretot, no oblidem que els dos partits principals en número de vots i diputats, han donat llibertat de vot.

En fi, que ja era hora.

Ara a pels correbous de l'Ebre i de València.


BBC

Le Monde

Liberation

Der Spiegel

Die Welt

Corriere de la Sera

Los Angeles Times

The Associated Press

3 comentaris:

Clidice ha dit...

Ja seria hora que alguns se n'adonessin que la tradició no és suficient motiu per mantenir res que vagi en contra de la voluntat de la majoria del poble. També podríem considerar tradicional la sacrosanta unitat d'Espanya, per exemple. Però ja ho veus tu! la Generalitat "de Dalt" que dius, això no ho té tan clar. I és que als independentistes se'ns toregen.

Gràcies pels links a la premsa estrangera :)

Antton ha dit...

Y no sólo la tradición, que si fuera por eso no habría progreso posible. Es que llevo todo el día escuchando apelaciones a la libertad por parte de los taurinos. ¿Libertad para torturar? Curiosamente esta gente no pide libertad apra otras cosas.

Anda y que les den con un pitón

Antton ha dit...

Y no sólo la tradición, que si fuera por eso no habría progreso posible. Es que llevo todo el día escuchando apelaciones a la libertad por parte de los taurinos. ¿Libertad para torturar? Curiosamente esta gente no pide libertad apra otras cosas.

Anda y que les den con un pitón