1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dilluns, 8 d’agost de 2011

Vergonya, cavallers, vergonya

Uno de cada tres valencianos es partidario de abolir las autonomías o quitarles peso - Levante-EMV

Moltes vegades he estat temptat de definir el procés d'espanyolització de València amb una paraula: murcianització.

I parle de definicions, no de qualificacions morals, ni ètiques, ni estètiques.

Perquè no es tracta de la irlandització en la que pot caure Catalunya: minorització del seu idioma, però reforçament de la pertinència a un territori diferent i distint de la metròpoli.

Que un de cada tres valencians recolzin un estat unitari, i pensen que tenim "massa" autonomia, només m'hi duu a pensar que un de cada tres valencians són directament i exclusiva espanyols, més papistes que el papa, més espanyols que els madrilenys.

Diria més encara: més espanyols que els andalusos que, de alguna manera, son conscients de la seua especificitat. Molt més espanyols que els canaris, a un pas de considerar-se sud-americans.

Tenim remei?

No ho sé, i cada vegada em sembla més irrellevant la pregunta. Quan desaparegui el català de València, re-inventarem el panotxo.

Quant a mi, amant com sóc dels Pirineus, sempre em quedarà Andorra.

Llàstima no tindre ni un puto gallet.

1 comentari:

Uru ha dit...

Quanta raó Julio, ho perdrem tot, ja està passant i Catalunya no és l'excepció. Convergents i Peperos de la maneta, el pacte amb el diable que va fer enrere l'estatut. Quina vergonya, quin fàstic em fan tots plegats. Les illes, València i Catalunya moren cada dia una mica més pels espanyols creixents que no estimen més que el poder i la bandera. Una bandera imposada que només escup i trepitja qualsevol cultura que no sigui la seva.
Malalta estic de tant retrògrad immobilista!