1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dijous, 11 de març de 2010

11 de març in memoriam

Aquell dia, com de costum, baixava cap a Madrid, mig endormiscat, a l'autobús 631. De sobte, una notícia a la ràdio ens desvetlla a tots: un atemptat a Atocha ha deixat una fotracada de morts i ferits. Atocha, Alcalá, les increïbles informacions se succeeixen sense aturador.

Primera pensada: "Ja han tornat a votar els fills-d'una-puta-d'Eta".

Donant de fa molts i molts anys, intente posar-me en contacte amb la Creu Roja. les línies estan col·lapsades.

Arribe a l'intercanviador, les cares llargues són legió, s'encomana la tristor.

Al metro, s'ha instal·lat el silenci, la gent escolta les ràdios, els ulls s'humitegen.

Arribat al treball, comentaris, silencis. Primers dubtes sobre l'autoria. Al cafè, tinc la gosadia de dir-li a un company, evidentment molt millor informat que no jo, que no era possible, que no era creïble que el govern no ens estigués dient la veritat, quan deia que havia estat Eta.

Contacte per fi amb Creu Roja, prenen nota i agraeixen. Si em necessiten ja em cridaran. Parle amb la dona. El meu fill Enric, voluntari de Creu Roja, ha estat cridat al Centre de Majadahonda, per ajudar en l'atenció telefònica.

Eta nega tindre res a veure. El govern continua insistint. Les notícies van emergint, a poc a poc. Aquella nit, el meu fill, esgotat, plorós, desfet, em contaria que ha escoltat una conversa de la policia la qual ja seguia la pista dels islamistes.

Entre a Internet. Le Monde, Il Corriere de la Sera, la pista islamista està consolidada. El govern ens continua mentint. L'endemà em disculparé amb el meu company. Me'n vaig a gitar-me. Demà serà un altre dia.

O no.

Hem inaugurat l'era de la mentida institucionalitzada.

Sis anys ja amb aquesta pudor a merda, amb aquesta divisió entre aquells que creuen als uns i aquells que creuen als altres, sense mai deturar-se a pensar per ells mateixos. Sis anys d'insults, i de menyspreus, i d'oblits, desqualificacions que acaben desqualificant els propis desqualificadors.

Víctimes, familiars, tots nosaltres. No ens ho mereixíem. No, no ens ho mereixem.