1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dimecres, 26 de maig del 2010

Així ens defensa el Fuente de Mora

Me n'assabente avui, d'una heroica resolució de la Consejería de Educación de la Comunidad Valenciana / Conselleria d'Educació de la Comunitat Valenciana en defensa del "nostre" idioma espanyol, tan maltractat pels malànimes (rojos, separatistes, maçons i una mica jueus) com jo mateix, sense anar més lluny.

La història, una de tantes: la d'un col·legi del poble de Picassent, valenciano-parlant, de l'Horta Sud, al costat de València capital, amb les dues línies d'ensenyança en espanyol, el qual, fent cas a les peticions dels pares, demana obrir una línia en valencià. -Ací, com que som un país "bilingüe" no tenim això tan perillós, i si ens ofeguem? de la immersió-.

La resposta de la Consejería/Conselleria, un any més tard, ha estat exemplar, com no es podia esperar altra cosa del consejero/conseller Fuente de Mora/Font de Mora, altrament dit Blackberry Fountain pels seus decrets d'ensenyança de l'EpC en anglès.

En poques paraules ha dit que la introducció d'una línea en valencià en un col·legi que ja en té dues en castellà, desequilibraria el fràgil equilibri entre els dos idiomes, i perjudicaria greument aquest equilibri. En les seues pròpies paraules: "el equilibrio en el normal uso y enseñanza de las dos lenguas oficiales de la Comunitat Valenciana se vería perjudicado en esta población"

Algú s'imagina el rebombori que hagueren montat els Savater, Rosa Díez, i altres figures mundials, -no nacionalistes, of course- si la negativa hagués estat a una línia en espanyol?

I a les pròximes eleccions més vots. Tenim allò que ens mereixem, cada dia ho tinc més clar.