1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dissabte, 21 de juny del 2008

A propòsit de Mari la Fada. Sobre guerres a la Comunitat del País. Una proposta a RJ Cano




contadores de visitas

Vaig començar a escriure el meu bloc, ja fa més de deu mesos, com una forma de desar en un lloc neutre algunes coses i comentaris que em preocupaven, o que senzillament m'havien fet pensar.

I ho vaig fer en el meu idioma. I ho vaig fer sense tancar. A qui li podia importar?

Al poc temps, em vaig adonar que hi havia gent que em llegia, no només entre aquells que coneixien el meu idioma, sinó també, entre persones madrilenyes, andaluses, basques, canàries, que feien l'esforç d'intentar entendre les meues collonades.

També vaig trobar qui ho estava passant molt mal. Per penosos motius personals. I que havia decidit brindar-ho als desconeguts, negre sobre blanc, com un crit de socors en la nit. Vaig intentar donar una mà, una paraula d'ànim, un consell, un acudit, tot intentant minvar el seu dolor, mitigar-lo.

I vaig trobar les guerres. Les famoses guerres de trolls. No li vaig donar importància, perquè al principi vaig pensar que només eren polítiques. I malgrat que les meues idees polítiques són bastant clares, mai no he militat en cap partit, i arribat el moment de les consignes, em fot de la música, de qui la toca, i, si cal, dels balladors.

Però he anat adonant-me que hi havia una altra casta de trolls. Aquells que intenten fer mal per fer mal. Aquells que aprofiten les febleses, les inseguretats dels blocaires, per escarbar en la ferida, per enfonsar-los en la depressió, per anorrear-los. He vist com atacaven persones que no ho mereixien pas, persones que m'estimava, i com, han anat abandonant la plataforma, la comunitat.

L'última gota vessada ha estat, per mi, els atacs a Mari, la fada de la Comunitat. Si hi havia una persona respectada, era ella. I ara ha decidit anar-se'n per mor d'uns atacs personals i ofensius rebuts al seu bloc, per part de persones que només poden ser qualificades d'indesitjables.

I aquí deixe la meua modesta proposició per a RJ Cano i la resta d'administradors i/o moderadors responsables de la Comunitat de Blocaires del País:

Seria possible implementar una facilitat, per a què, un blocaire qualsevol, pugués vetar l'entrada al seu bloc, de comentaris provinents d'una certa llista d'IPs, definida i actualitzada per ell mateix?

Açò no es podria considerar mai una censura, sempre reprovable, sinó simplement un "reservat el dret d'admissió"

Ho deixe per al seu estudi.

DESPRÉS D'ALGUNS COMENTARIS ME N'ADONO QUE POSSIBLEMENT NO M'HE EXPLICAT PROU BÉ.

ALLÒ QUE DEMANE ÉS QUE UN BLOCAIRE PUGUI LLISTAR UNA SÈRIE D'IPs QUE NO VOL QUE ENTRIN AL SEU (NOMÉS AL SEU) BLOC

Crec que seria convenient parlar-ne.

4 comentaris:

Rafael Arenas García ha dit...

Hola Julio,

como siempre, das sensatez al debate. Quizá lo de bloquear la IP plantee problemas técnicos. La propuesta de fmenorca en el blog de El País de permitir que sea el interesado quien autorice la publicación del comentario sea más factible.
En cualquier caso, cuando publicas en un medio abierto como es un blog siempre corres el riesgo de que entren personas que mejor estarían fuera. Va en el carácter de cada uno tomárselo como algo molesto sin más o ir más allá.
Lo que me extraña es que siendo estas guerras tan frecuentes como son en La Comunidad del País no se haya habilitado todavía la posibilidad de permitir sólo los comentarios autorizados. O, podría ser, yo no la he encontrado. Volveré a mirar.
En cualquier caso, saludos y bon cap de setmana.

Menorka ha dit...

Entre tots hauríem de trobar una sol.lució, no sé quina però m'entristeix que gent afable i senzilla com la Mari passin per aquest tràngol.
Resulta patètica la covardia d'unes persone que se'n aprofiten de gent benintencionada com ara Mari o Nekane.
Et dono el meu suport en qualsevol iniciativa que pensis que pot servir per tal de sol.lucionar aquest problema.
Salut

colombine ha dit...

A mi meparece increible lo que está pasando en la Comunidad ..cada día peor ..Están en su derecho de suspender esta actividad de los Blogger ..pero ha faltado el mínimo sentido de la ética y la decencia..por no hace run comunicado ..escplicando ..

La coordinadora , ..cobra un sueldo por coordinar ...se suponóa ...ahora nos é por lo que es...

Nekane ha dit...

Apoyo tu moción, pensabas que me había olvidado, noooooooooo,
ya sabes me tocan pero aún no me han hundido, que conste que no uso el trauctor!!!!!!!!!!.
BESITOS