1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dilluns, 8 de setembre de 2008

8 de setembre in absentia. Homenatge a Algemesí

Avui, 8 de setembre, festa de la nativitat de la mare de déu, celebrada a gran part de la geografia espanyola, sota les més diverses advocacions, Algemesí celebra la festa de la seua patrona, la Mare de Déu de la Salut.

Per què aquest post? Per dos motius molt senzills i elementals:

Algemesí és molt a prop del meu poble
La Muixeranga és un ball i una música que molts valencians voldríem el nostre himne.

La processó, o com diem a La Ribera, la professó, és espectacular, ja que conserva una sèrie de trets típics, com les escenes bíbliques, els balls dels gremis, i sobretot la muixeranga. La Muixeranga és un ball que, a poc a poc, ha anat estenent-se a tot el territori valencià, i que ha estat l'origen dels castells i castellers a Catalunya. Segurament portats pels llauradors valencians que van anar al delta de l'Ebre el segle XIX a plantar arròs.

He trobat aquests tres vídeos, corresponents a un programa de televisió del 2005, sobre la processó, o millor dit, sobre les processons (una la vespra, i dos el dia de la festa) que són una mostra bastant completa del que pretenc dir.

Entre els balls atenció a l'últim, el dels tornejants, no us recorda en certa forma l'aurrescu?1 comentari:

Anònim ha dit...

Gracias por dejarme disfrutar un poco, sigo sin poder entrar con mi clave.
BESINES, NIKT