1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dimecres, 13 d’agost del 2008

14 i 15 d'Agost, La Festa d'Elx

La Festa d'Elx, o com també li diuen El Misteri d'Elx. Una obra de teatre medieval que pren origen en unes representacions datades arran de la conquesta (al 1266 ja hi ha una autorització reial per la celebració de l'assumpció de la Mare de Déu), encara que, la dramatització actual és evidentment barroca amb unes solucions que m'atrevesc a definir dignes de Visconti.

Un obra de teatre cantada i representada per actors del poble, estrictament amateurs, però amb una professionalitat que segur que envejarien moltes companyies de teatre.

La Festa, amb les seues dues parts representades en dies consecutius:

La vespra, el 14 d'agost a la tarda, la "dormició" o mort de la Mare de Déu, rodejada pels deixebles del seu fill, Jesús, excepte Tomàs que, com que es troba a l'Índia, arriba tard.

La festa, el matí del 15, amb l'assumpció de la Mare de Déu, al cel, que serà recollida per la Trinitat, amb una solució escènica, "la magrana" o araceli, baixant des de la cúpula, al so del cant de l'àngel, mentre cau una pluja d'or envoltant-los als actors i a la gent que omple l'església de gom a gom.

Hi han assajos generals que permeten veure, pagant, aquesta representació sense aglomeracions, sense gent que parla i es mou, i no et deixa veure bé. Però aconselle sense el més mínim dubte la participació, la immersió, en aquesta celebració Patrimoni de la Humanitat, on qui enguany és Joan, potser l'any passat era Judes, i tens al teu costat, sa mare, recitant el nou paper del fill, i patint per si aquest no el recorda tan bé com caldria.

I aplaudir, i cridar, i plorar amb tota la gent, amb tot el poble, quan la pluja d'or comença a desaparèixer i la Trinitat, l'Araceli, comença a pujar amb la Mare de Déu, ja coronada.

No us ho perdeu.

Ah, per cert, el 15 d'agost, catalunyaonline s'ha compromès a retransmetre en directe la festa. Per aquells que tinguin una bona connexió, clar. Però si algú la té, li aconselle que es connecte

Deixe aquí dues mostres de l'Araceli i una de la judiada, només per fer-vos enveja.





1 comentari:

Nekane ha dit...

Sin traductorrrrrrrrr, gracias por compartir estos momentos...