1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dimecres, 12 de novembre del 2008

Tirant lo Blanc recupera l'esperit de la declaració valencianista

Llegida avui al Levante una notícia que m'alegra el dia. Encara que no arriben (que no arribaran) desgraciadament enlloc, el veure junts i signant un únic manifest, gent que en el passat han estat no ja adversaris, sinó enemics encontrats, em fa pensar que no tot està perdut encara.

Serà possible encara redreçar el valencianisme política, i oblidar-nos de l'anticatalanisme que tant de mal ens ha fet, i ens continua fent?

Esperem-ho.




L´Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc ha promogut el manifest "Per un compromís polític valencianista" coincidint amb el 90 aniversari de la Declaració Valencianista i ha editat un llibre on es reprodueix aquella declaració de 1918, el manifest actual i diversos articles de reflexió. Al manifest, on es propugna la unió del valencianisme polític, ja han donat el seu suport vora una trentena de polítics nacionalistes valencians que han militat o estan militant en partits diferents així com acadèmics i membres d´organitzacions cíviques destacats pel seu compromís valencianista.

La secretària d´organització del Bloc Nacionalista, Pepa Chesa; l´ex president d´Unió Valenciana, Héctor Villalba; el líder d´Opció Nacionalista Valenciana, Carles Choví; el membre d´UDPV, Agustí Colomer; l´ex rector de la Universitat de València, Ramon Lapiedra; el president de Valencians pel Canvi, Josep Lluís Barona; el periodista i membre de VpC Francesc de Paula Burguera; el president d´Escola Valenciana Diego Gómez; el membre de l´Acadèmia Valenciana de la Llengua, Àngel Calpe; l'expresident de Pimev, Eugeni Senent; l´ex director del Muvim, Rafael Company o el regidor de Castelló Enric Nomdedéu són alguns dels sotasignants del manifest.

El llibre es repartirà aquesta nit entre els assistents al sopar que l´associació Tirant lo Blanc ha organitzat a les 21 hores a l´Hotel Sorolla de València per commemorar el 90 aniversari de la Declaració Valencianista. Al sopar s'espera que assistisquen vora un centenar de persones, entre les quals figuren Enric Morera, secretari general del Bloc, Vicent Soler, exconseller socialista, Vicent Mauri, membre de l'Stepv i Josep Puchades, secretari general de Lo Rat Penat, que tot i no ser signants del manifest han confirmat assistència.

Al manifest es destaca que malgrat que els valencians han recuperat parcialment l´autogovern amb l´Estatut d'Autonomia «molts dels problemes apuntats en els comentaris a la Declaració resten pendents i d'altres nous demanen solucions». Aposten "per la presència política d´un valencianisme que supere les diferències ideològiques i simbòliques i que integre en un projecte nacional valencià al major nombre de ciutadans".

2 comentaris:

XARBET ha dit...

Esperem que d'unitat de tots els valencians puguin aturar tots els despropòsits de la gent de Camps i Zaplana. lluitem contra tots els "anti", que no fan sinó destruir.

julio navarro ha dit...

Esperem-ho Frederic, però què poc que hi confie!

Una abraçada.