1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dimarts, 20 de gener del 2009

Un bri d'esperança

Avui 20 de gener de l'any de gràcia 2009, dia de Sant Sebastià, Israel, a corre-cuita, s'apressa a retirar tancs i tropes de la franja de Gaza, abans no comence la investidura de Barack Obama.

I em fa la lleugera impressió que aquesta decisió precipitada, com la signatura fa pocs dies d'una treva, no ha estat induïda ni per l'inexistent i indigna Europa, ni pels febles governs àrabs moderats, ni per un Vaticà molt més preocupat de la seua criminal lluita contra els anticonceptius, ni per les manifestacions que s'han anat produint en diverses ciutats del món.

No. Aquesta retirada, i perdoneu-me la presumpció d'una anàlisi segurament infundada, és deguda a que, per primer cop en moltíssims anys, Israel es troba insegura de la resposta del president d'Estats Units.

I això em fa albirar que potser hi queda una remota esperança, un petit bri d'esperança.

Que aquest podria ser l'inici del final d'aquesta bàrbara i criminal massacre d'un poble que va ésser enganyat pels seus "amics" i que l'any 48 va optar per una política equivocada, intentant llençar a la mar a una gent que acabava de sofrir un genocidi i no es trobava disposada a moure's ni un pam d'un terreny que després de 2000 anys tornava a poder dir seu. (I no vull escatir si la decisió Balfour era més o menys injusta que ho era en gran mesura)

Que Obama té molts fronts oberts tots ho sabem, i aquest, junt amb el de Guantánamo, serà un dels més visibles.

Confiem en que no ens defraude.