1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dijous, 16 d’octubre del 2008

Education for the citizenship. The battle

M'ha sortit així, en anglès, que els valencians som molt nostres, i si toca parlar anglès, el malparlem, què us havíeu cregut!

Així que passaré a contar les coses que es veuen per aquest país.

Anit ha estat nit de tancades en més de 300 dels 362 instituts valencians, i aquesta tarda, a les set, hi hauran concentracions a les tres capitals del Regne.

Mentrestant, a hores d'ara, continua el debat parlamentari sobre la collonada aquesta d'explicar EpC en anglès, debat del que casualment s'ha absentat (d'absència, no d'absenta, no siau mal pensats, que us conec) el forense Font de Mora, nomenat pel molt honorable Ppaquita la CamPpestre, com a conseller de la cosa aquesta... (Educació, crec que es diu)

DIJOUS, 16/10/2008 - 11:41h

Els partits mantenen un encès debat sobre la imposició de ciutadania en anglès

Seguiu el ple en directe per internet · Sindicats, professors i associacions de pares reclamen millores educatives i la dimissió de Font de Mora

Els grups parlamentaris presents a les corts valencianes mantenen un encès debat (seguiu-lo en directe) arran d'una moció presentada pel PSPV sobre els motius del govern d'obligar que ciutadania s'imparteixi en anglès. Per bé que el conseller Font de Mora se n'ha absentat a mitja sessió, tots tenen ben present les tancades que pares, alumnes, professors i personal d'administració han protagonitzat anit en més de 300 dels 362 instituts valencians i les concentracions que es faran a les set de la vesprada a València, Alacant i Castelló de la Plana.

Els dirigents dels sindicats STEPV, FETE-UGT i CC OO han assistit al tancament de l'institut Isabel de Villena de València per explicitar el seu suport a les tancades. Van preveure que les concentracions d'avui serien multitudinàries.

En molts centres, durant les tancades, s'hi han organitzat assemblees amb pares i mares, de professors, sopars de germanor i activitats lúdiques.

Protesta unitària

La Plataforma en Defensa de l'Ensenyament Públic és qui ha convocat les concentracions d'avui, integrada per les federacions d'ensenyament de la UGT, CC OO i la Intersindical, Escola Valenciana, la junta permanent de directors de primària i de secundària, la confederació d'AMPAs Gonzalo Anaya, el sindicat d'estudiants Faavem i el Moviment de Renovació Pedagògica.

Totes aquestes entitats ja fa dies que es mouen per fer revocar l'ordre de la conselleria. Per això van convocar aquestes concentracions, i les que hi haurà als mateixos llocs i a la mateixa hora dilluns vinent i el dia 27 d'octubre.

Posicions enfrontades

Els sindicats i les associacions de pares i mares van negociar dimarts amb la conselleria per provar d'acostar posicions. Educació va fer un oferiment d'adaptar l'assignatura als coneixements lingüístics dels alumnes. Però la vaguetat i la poca concreció de la proposta no va convèncer els integrants de la plataforma, que exigeixen que les noves instruccions no vagin contra l'organització dels centres i que se signi un compromís de no expedientar els professors. L'última paraula de la conselleria sobre el conflicte relacionat amb l'assignatura de ciutadania abans de les concentracions se sabrà avui al matí: el PSPV interpel·larà el conseller Font de Mora i els sindicats estaran al cas.
Traducció:

LOS PARTIDOS MANTIENEN UN ENCENDIDO DEBATE SOBRE LA IMPOSICION DE CIUDADANIA EN INGLÉS

Seguid el pleno en directo por internet - Sindicatos, profesores y asociaciones de padres reclaman mejoras educativas y la dimisión de Font de Mora.

Los grupos parlamentarios presentes a las cortes valencianas mantienen un encendido debate (seguidlo en directo) a raiz de una moción presentada por el PSPV sobre los motivos del gobierno de obligar que ciudadanía se imparta en inglés. Aunque el conseller Font de Mora se ha ausentado a media sesión, todos tienen muy presentes los encierros que padres, alumnos, profesores y personal de administración han protagonizado anoche en más de 300 de los 362 institutos valencianos y las concentraciones que tendrán lugar a las siete de la tarde en València, Alacant y Castelló de la Plana.

Los dirigentes de los sindicatos STEPV, FETE-UGT y CCOO han asistido al encierro en el instituto Isabel de Villena de València para explicitar su apoyo a los encierros. Previeron que las concentraciones de hoy serían multitudinarias.

En muchos centros, durante los encierros, se han organizado asambleas con padres y madres, de profesores, cenas de hermandad y actividades lúdicas.

Protesta unitaria.

La Plataforma en Defensa de la Enseñanza Pública es la que ha convocado las concentraciones de hoy, integradas por las federaciones de enseñanza de la UGT, CCOO y la intersindical, Escola Valenciana, la junta permanente de directores de primaria y de secundaria, la confederación de AMPAS Gonzalo Anaya, el sindicato de estudiantes Faavem i el Moviment de Renovació Pedagògica.

Todas estas entidades ya hace días que se movilizan para conseguir la revocación de la orden de la consellería. Por eso convocaron estas concentraciones y las que tendrán lugar en los mismos sitios y a la misma hora el próximo lunes y el 27 de octubre.

Posiciones enfrentadas.

Los sindicatos y las asociaciones de padres y madres negociaron el martes con la consellería para intentar acercar posiciones. Educación ofreció adaptar la asignatura a los conocimientos lingüísticos de los alumnos. Pero la imprecisión y poca concreción de la propuesta no convenció a los integrantes de la plataforma, que exigen que las nuevas instrucciones no vayan contra la organización de los centros y que se firme un compromiso de no expedientar a los profesores. La última palabra de la consellería sobre el conflicto relacionado con la asignatura de ciudadanía antes de las concentraciones se sabrá hoy por la mañana: el PSPV interpelará al conseller Font de Mora y los sindicatos estarán atentos.

3 comentaris:

Nekane ha dit...

Parece mentira que sigamos mirando hacía ptra parte, cuando queramos poner puertas al mar, lloraremos..
BESINES

XARBET ha dit...

No crec que hagi cap novel·lista capaç d'imaginar una historia com aquesta. la realitat supera amb escreix la ficció. I si per aquell casual algú hagués escrit fa uns quants anys que per boicotejar una assignatura se la donaria amb anglès li dirien que estava boix. Mai podria pensar tanta estupidesa junta

armando alonso ha dit...

Sin pretender ser malpensado, en mi opinión, al que se le ocurrió la idea de impartir la asignatura de Educación para la Ciudadanía en inglés, sí que debía tener más de una dosis de "absenta". Hay que estar bastante "piripi" para tomar decisiones tan absurdas. Lo triste es que este absurdo perjudica notablemente a nuestros jóvenes.
Un abrazo.