1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dijous, 19 de febrer del 2009

Alerta. El nou IRPF discrimina les ONG locals i autonòmiques

Llegesc avui la següent notícia a Canal Solidari.org

El nou IRPF retirarà les ajudes a les ONG que actuïn només a la seva comunitat autònoma. La Taula d'Entitats reclama establir "un tram autonòmic del 50%" en el concepte de la declaració de la renda per a finalitats socials.

Com deia ma mare tot utilitzant un refrany castellà: "Caballo grande, ande o no ande".

Això sembla que haja decidit el govern en el reglament de l'IRPF, en indicar que l'assignació a ONG amb activitat social, només podrà ser donada sobre ONG que actuen en més d'un territori autonòmic.

Aquesta decisió deixa fora, en aquests temps de crisi, les ONG locals, i comarcals, o siga, precisament aquelles que, amb infraestructures mínimes, més a prop es troben de les necessitats a cobrir.

Reconec la dificultat de valorar la bondat i el pes de les iniciatives solidàries petites, però basar el repartiment de les ajudes en que les organitzacions afectades tinguen o no els peus a ambdós costats de fronteres molts cops artificials no em sembla un raonament gaire correcte.

Tan poc correcte com, en un altre ordre de coses, impedir veure la televisió d'un país veí, tancant els repetidors.

I és que els estats i subestats només són feliços controlant i anorreant la societat civil i les seues iniciatives.

2 comentaris:

armando alonso ha dit...

Y será mas que probable, que esas ONG's locales estén mas próximas a los problemas reales de esa zona en concreto. Me parecen muy importantes los problemas del hambre y de las enfermedades en Africa, pongamos por caso, pero igualmente de importantes son las necesidades perentorias del barrio marginal de nuestra ciudad.
Un abrazo.

colombine ha dit...

tengo que informarme más sobre este tema...me parece sumamente interesante..y es lo primero que escucho...nunca pinché la casilla de la Iglesia...y la otra la hice de mala gana...soy muy exceptica ante esas ONGs, así , en abstracto...

gracias Julio por informar...

un beso