1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dimecres, 11 de febrer del 2009

Eluana, morta per deshidratació.

Llegesc avui al Corriere della sera:

UDINE - La morte di Eluana Englaro è avvenuta per arresto cardiocircolatorio dopo una crisi di natura elettrolitica conseguente a disidratazione: è uno dei primi risultati dell'autopsia eseguita martedì sera dall'anatomopatologo Carlo Moreschi a Udine, nell'ospedale Santa Maria della Misericordia, sul corpo della donna morta lunedì nella casa di riposo La Quiete. La morte - si legge nel referto - può essere compatibile con quanto previsto dal protocollo definito sulla base del decreto della Corte di Appello di Milano per l'interruzione della nutrizione, ma la conferma potrà venire solo dalla relazione preliminare consegnata in mattinata al procuratore di Udine Antonio Biancardi, che ha disposto l'autopsia e poi dai risultati degli esami chimico-tossicologici, che arriveranno tra alcuni giorni o anche due-tre settimane.

La mort de Eluana Englaro ha arribat per aturada cardio-circulatòria després d'una crisi de naturalesa electrolítica deguda a la deshidratació: aquest és un dels primers resultats de la autòpsia realitzada el passat dimarts a la tarda pel forense Carlo Moreschi a Udine, a l'hospital Santa Maria de la Misericòrdia, sobre el cadàver de la dona morta dilluns a la casa de repòs El Silenci. La mort -es llegeix a l'informe- pot ésser compatible amb allò previst al protocol definit sobre la base del decret de la Cort d'Apel·lació de Milan per a la interrupció de la nutrició, però la confirmació només podrà venir de l'informe preliminar entragat aquesta matinada al fiscal d'Udine Antonio Bancardi, qui ha ordenat l'autòpsia i més endavant dels resultats dels exàmens químico-toxicològics, que arribaran passats alguns dies o inclús dues o tres semanes.


Aquesta és la notícia. Una notícia que hauria de poder desmuntar la immensa quantitat de bestieses que certs polítics sense escrúpols, que una cúpula ecclesial inconseqüent amb allò que prediquen i que asseguren creure (sepulcres emblanquinats els hi diria el seu teòric líder, un tal Jesús de Natzaret), i que una massa de gent que els segueix encegada sense cap mena de sentit crític, han anat escampant amb tot d'acusacions immisericordes.

Si alguna cosa ha demostrat aquest cas ha estat la inviabilitat d'Eluana per a poder sobreviure desconnectada. Malgrat certs informes mèdics que preveien una supervivència de prop de dues setmanes, la reducció a la meitat del subministrament d'aigua i menjar que rebia a través de les sondes, li ha provocat un col·lapse immediat.

I sabem que la pobra xica, després de disset anys prostrada al llit, estava tota ulcerada, i amb un pes sota mínims, malgrat les indubtables atencions que les bones mongetes que la cuidaven segur que li prestaven.

I, com a ateu que sóc, preferesc no fer broma amb la inconseqüència del Vaticà i els seus seguidors tractan de retrasar sine die que l'ànima de la pobreta Eluana puga arribar al cel en el que diuen creure.

Ara, un cop passat el maremàgnum d'aquest cas, creue els dits perquè els italians no acaben aprovant una llei que condemnaria a molts accidentats a restar indefinidament connectats a unes màquines sense la possibilitat de morir en pau.

I reclame, aquí a les espanyes, una discusió seriosa que ens duga a la necessària aprovació de la despenalització de l'eutanàsia.

3 comentaris:

Menorka ha dit...

He seguit el cas i n'he publicat alguna cosa. Estic totalment d'acord amb la teva exposició, però jo encara vaig més lluny, el que jo voldria fora que en casos com aquest es pogués dur a terme una eutanàsia activa.
Després de disset anys en estat de coma vegetatiu ningú podia esperar cap recuperació, per tant no hi havia necessitat d'allargar el procés reduint la ingesta de líquids esperant que la noia morís deshidratada.
Crec honradament que hagués estat més caritativa la mort dolça dels fàrmacs.
Però per arribar a això cal tenir més maduresa, més generositat i menys prejudicis que els que han demostrat el govern italià i la mal anomenada "santa mare església".
Salut

colombine ha dit...

Un paso gigante,..que sienta precedentes..y que se ha pasado por el forro las críticas perversas e hipócritas del Vaticano..y comparsa..Un psso hacia adelante ...seguro..

Alegría..en un marco de tristeza...

un beso

Anònim ha dit...

De momento, el Gobierno no parece muy por la labor de abrir el debate sobre la despenalización de la eutanasia. No es que esté en contra, sino que cree, así de demoscópicos son los partidos, que esta cuestión sólo le traería problemas. Y en esas estamos.

Salut