1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dimecres, 29 d’octubre del 2008

Almeria. Efecte d'hivernacles vs. efecte hivernacle

Llegit a Le Monde, avui.

Si més no, molt curiós.

Els hivernacles que formen una mar de plàstic sobre el paisatge d'Almeria, estan alentint, almenys això ens conta Le Monde, l'escalfament global en aquesta regió del món.

Serà cert?






Micro-climat à Almeria

Il y a " effet de serre " et " effet de serres ". Alors que le premier participe au réchauffement général de la planète, le second aurait eu pour conséquence de refroidir la région d'Almeria, dans le sud de l'Espagne. Dans une péninsule Ibérique qui connaît depuis trente ans une hausse continue des températures, cette partie de l'Andalousie est l'unique région à avoir enregistré une courbe inverse. Elle a perdu en moyenne 0,3 degré par décennie. La responsable en serait la " mer de plastique ", le nom donné aux quelque 30 000 hectares de terres agricoles progressivement recouverts de serres depuis le début des années 1980.

En réfléchissant les rayons du soleil à la manière d'un immense miroir, ces installations maraîchères induisent un microclimat. C'est ce qu'a montré l'équipe de Pablo Campra, professeur à l'université d'Almeria, qui publie ses observations dans le Journal of Geophysical Research. La zone des serres s'est rafraîchie de 0,9 degré depuis 1980, tandis qu'alentour, à Grenade, Malaga ou Murcie, on enregistrait une hausse de 1,3 degré. Selon Pablo Campra, interrogé par le quotidien El Periodico, " si l'on éliminait toutes les serres d'un coup, les températures de la région d'Almeria pourraient grimper de manière catastrophique ".


Jean-Jacques Bozonnet (Madrid)

© Le Monde

Micro-clima a Almeria

Hi ha "efecte hivernacle" i "efecte d'hivernacles". Mentre que el primer participa a l'escalfament general del planeta, el segon tindria com a conseqüència refredar la regió d'Almeria, al sud d'Espanya. En una península Ibèrica que pateix des de fa trenta anys un increment constant de temperatures, aquesta part d'Andalusia és l'única regió que ha enregistrat una corba inversa. Ha perdut una mitjana de 0,3 graus per decenni. El responsable seria la "mar de plàstics", nom donat a les prop de 30.000 hectàrees de terres agrícoles progressivament recobertes d'hivernacles des de principis dels anys 80.

En reflectir els raigs solars a la manera d'un immens espill, aquestes instal·lacions d'horticultura indueixen un microclima. Això és el que ha demostrat l'equip de Pablo Campra, professor a la universitat d'Almeria, que publica les seues observacions al Journal of Geophysical Research. La zona d'hivernacles s'ha refredat 0,9ºC des de 1980, mentre a al voltant, a Granada o a Múrcia, s'ha enregistrat un augment de 1,3ºC. Segons Pablo Campra, preguntat pel diari El Periódico, "si hom eliminés tots els hivernacles de cop, la temperatura de la regió d'Almeria podría pujar de forma catastròfica."

2 comentaris:

Anònim ha dit...

así es...sin lugar a dudas...
Pero nadie se hace eco...si se publica algo ..es para cubrir expediente...todos los periódicos ..están comprados..a ninguno , del signo que sea , le interesa hablar del tema para nada..
besos

julio navarro ha dit...

No tenía ni idea hasta que leí el artículo.

Si es cierto el estudio, el mar de plástico de los invernaderos no solo está beneficiando a Almería en su economía y en su actividad agrícola, sino que, además, está beneficiándola con un enfriamiento de su clima.

Genial.