1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dilluns, 22 de desembre del 2008

Begin your ancestral journey. Dedicat a l'amic Daniel Yáñez

Begin your ancestral journey, inicia el teu viatge als orígens.

Per casualitat, llegint un article al New York Times sobre les dificultats que, a l'ONU, està trobant la proposta de declaració presentada pels francesos sobre els drets dels homosexuals, em trobe amb un enllaç que, a primera ullada, em sembla interessant: "The DNA Ancestry Project"

La presentació resulta espectacular, intente una traducció aproximada:

"Qui van ser els teus avantpassats? Descobreix les teues profundes arrels ancestrals usant la genealogia genètica. Descobreix d'on arribaren els teus avantpassats, descobreix la seua pertenença ètnica, i averigua les arrels del teu cognom.

La genealogia genètica és la més recent i més excitant aportació a la recerca genealògica. Entra al teu panell de control i contempla com s'obre el teu projecte. Participa avui i embarca't en un viatge de descobriments"

Bé, no continue.

Aquesta magnífica i èpica travessía, que ens recorda la de Colom i el seu descobriment de les Amèriques, si continuem avançant a través de la propaganda acabarà consistint en la compra d'un kit d'anàlisi genètic amb un cost d'entre 119 i 199 US$ que a tu et reportarà l'avantatge de saber algunes tendències particulars a diverses malalties, i que a l'empresa Genebase li reportarà anar fent un mapa genètic mundial de migracions històriques, a banda de, probablement, altres resultats que li reportaran beneficis segurament elevats.

No hi ha res gratis, ja ho sé, però, per quins set sous han de ser precisament els qui aporten la informació requerida a la investigació, els que també acaben pagant-la?


1 comentari:

Daniel Yanez-Gonzalez ha dit...

¿Mapa genético mundial? ¡Que se vayan a África, donde empezó todo el tinglado!

Aunque la conspiración no me tienta mucho, me imagino lo que ciertas mentes tiránicas, retrógradas o excesivamebnte conservadoras harían con las conclusiones de estudios parecidos.

Y luego las empresas, claro, que en el futuro no reclutarán a nadie que no haya aportado primero un análisis riguroso de sus genes.

Sin ponerme excesivamente pesimista, me imagino que al final triunfará el uso incorrecto de la genética. ¡Y es que a ser "malos" no nos gana nadie!

Dios, ¡si es que habría que leer más, muchas más ciencia ficción! Debería ser materia obligatoria en el colegio, caray.

Saha, amigo, y muchas gracias por la dedicatoria.

Perdona si he sonado un tanto pesimista.

Daniel.