1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dissabte, 20 de desembre de 2008

El Pessebre, un oratori de Pau Casals. Dedicat a Àngel Guirao

Anit, seguint un costum de ja fa unes quantes setmanes, com se'ns fan lleis els costums!, vaig pujar en aquest bloc una altra cançó del Pau Riba, i com que era una nadala, i estem ja a pocs dies del Nadal segons el rite catòlico-romà (les esglésies cristianes orientals, els ortodoxos, el celebren més tard) vaig complementar el post amb una nadala castellana antiquíssima Ríu Ríu Chíu, i amb una altra, molt tradicional a Catalunya, en la genial versió per a violoncel que hi va fer Pau Casals.

L'amic Àngel Guirao al que no sé si alguna vegada li he dit que el seu cognom és d'allò més català, com li correspon a bona part dels murcians, ja que es troba clarament emparentat amb els Grau, m'ha deixat un enllaç a la interpretació de la Suite num 1 de Bach, que li agraesc enormement, i que deixe aquí per qui vulgui escoltar-lo. Sóc un fan de Bach, i promet rescatar algun dia, si aconseguesc trobar-les unes versions per a guitarra i orquesta de Narcís Yepes, un altre murcià genial, meravelloses.
Però avui, vull regalar-li un petit tros d'un oratori del propi Pau Casals, sobre un text de Joan Alavedra, també molt adequat a aquestes dates: El Pessebre.

Supose que li agradarà. Gràcies Àngel, per la teua amistat.


3 comentaris:

XARBET ha dit...

He disfrutat escoltant aquestes peces.

armando alonso ha dit...

Yo también soy un enamorado de Bach. Para ser exactos, mis referentes musicales son las "tres Bes": Bach, Beethoven y Brahms.
El sonido del violonchelo de Casals es inigualable y los dos videos que nos has traído son preciosos.
Un fuerte abrazo.

Menorka ha dit...

M'agrada molt Pau Casals i m'emociona escoltar el seu Cant dels ocells, gràcies per aquest fragment.
Un petó
PD tenc uns bons amics que també són Grau, no sabia que el cognom tingues parents a Murcia.