1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dimarts, 23 de desembre del 2008

Recepció de TV3 al País Valencià. Caldrà novament recórrer.

Llegesc avui la trista notícia, no per esperada menys dolorosa, que el TSJ del País Valencià li ha donat la raó al Govern de la Generalitat, i ha confirmat la sanció de 300.000€ a ACPV i el tancament dels repetidors encara en funcionament.

questa sentència significa una pèsima notícia per tots aquells que defensem la llibertat d'expressió i d'informació.

I no vull parlar de drets adquirits després de tants anys des d'aquell primer repetidor a la muntanyeta dels sants, de Sueca (eren els temps en que els valencians volien veure el JR CHOTAERRE) a finals dels anys vuitanta.

I no vull parlar de que no hi hauria cap problema si aquestes emissions que els repetidors que ara tancaran ens permeten veure, foren en una altre idioma (espanyol, romanès, anglès, francès o swahili), en comptes de ser en l'idioma propi dels valencians, el català.

Només vull parlar de la semblança entre el tancament pel govern venesolà a Caracas d'una televisió privada, per acabament del seu contracte d'emissió, que tanta polseguera va aixecar entre els lliberals espanyols.

Només els dic a aquests lliberals d'UPyD, als socialistes del PSOE, o als esquerrans de IU, o de qualsevol de les capelletes en que es divideixen, que els espere en les seues protestes, en els seus manifests, en el seu recolzament als drets dels minoritzats que no minories.

Algun dia ho aconseguirem, això de ser lliures.

DIMARTS, 23/12/2008 - 07:49h

El TSJ valencià avala que el govern tanqui tres repetidors d'ACPV que emeten TV3

També confirma que l'entitat haurà de pagar la multa de 300.000 euros

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià avala que el govern de Francesc Camps hagi ordenat el tancament dels repetidors que Acció Cultural del País Valencià (ACPV) té a la Carrasqueta (ja executat), el Montdúver i el Bartolo, que emeten TV3 al País Valencià. En una sentència feta pública ahir per fonts del govern, el TSJ ha desestimat el recurs (pdf) que va presentar l'entitat al juny i li ratifica la sanció de 300.000 euros.

El tribunal considera que la Generalitat és competent per a imposar la sanció i executar els dos tancaments restants, perquè entén que es tracta d'un tema de difusió d'emissores de televisió dins del territori valencià, i no de discussió d'aspectes tècnics, que serien competència estatal. 

La sentència afirma que l'expedient obert per la Generalitat no vulnera laCarta Europea de Llengües Regionals o Minoritàries (pdf), i nega que el govern hagi actuat arbitràriament o que hagi discriminat l'entitat. A més, el fet que el senyal de TV3 s'emeti des de fa més de quinze anys al País Valencià, sense cap tipus de problema, no li atorga el dret a continuar fent-ho. 

La cúpula d'ACPV es troba reunida per a estudiar si recorre la decisió judicial. L'advocadessa, Mercè Teodoro, ja va augurar al juny que seria el Tribunal Constitucional espanyol l'ens que acabaria dirimint la disputa, perquè no confiava en una sentència favorable per part del TSJ. 

Sense capacitat sancionadora 

ACPV al·legava que el govern no tenia capacitat sancionadora perquè les freqüències no eren propietat seva. Fonamentava aquest argument amb un estudi (rtf) elaborat per Manuel Ballbé i Ramon-Jordi Moles, catedràtic i titular de dret administratiu de la UAB, que concloïa que corresponia al govern espanyol la competència per a concedir llicències, inspeccionar i sancionar en l'àmbit de la TDT, i no pas a la Generalitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Ho sento pels valencians. Jo veig tv3 a Menorca des fa un grapat d'anys, i per mi és la cadena de més qualitat en els programes de producció própia. A més, va ser la primera que ens va obrir una finestra en la nostra llengua, el català, cosa que va fer més propers fins i tot els "culebrots".
Espero que qualque dia els governatas deixin de fer cacicades.
Salut, amic

XARBET ha dit...

Potser li podríem proposar a Camps que permeti TV3, sempre que emeti en anglès. Nomes podem parlar d'odi a la nostra llengua, no hi ha mes explicació.
Sempre ens quedara veure el canal Al Jazeera. Coses de la vida.