1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dilluns, 1 de març del 2010

Novembre i Febrer són marit i muller

Novembre i Febrer són marit i muller, o bé, si el Febrer no febreja, tot l'any bogeja.

Hem passat un febrer de llibre, cert, un febrer, amb fred i aigua i neu i vent.

I quin vent, cristo! Despús-ahir a la tarda, tornant de Pradilla cap a Madrid, a l'altura de Sigüenza, les ventades quasi quasi ens treien de la carretera. I això que portàvem carregat el cotxe...!

Però volia comentar una curiositat que he llegit avui. Per què Febrer, el pobre, només té 28 dies?

Sembla que tot ve del meu tocaio Julius Cèsar.

Quan el primer cèsar va implantar el seu calendari, tan exacte, per cert, que només ha calgut corregir-lo en un dia cada quatre-cents anys, el senat romà, en premi, li va donar el seu nom a un dels dotze mesos, el cinquè, l'actual Juliol. (I és sembla que l'any romà començava al març, per això el nom de desembre, perquè era el mes desé).

I quan el seu successor, el diví August (el fundador de Caesar Augusta, actual Saragossa) fou divinitzat en vida, li van donar el seu nom al sisè mes. Però aquest sisé mes, com que era par, només tenia 30 dies, cosa denigrant, com tothom pot veure, per al diví imperator August. Per tant, li'n donaren també 31 dies, a costa del pobre febreret que, per ser l'últim del calendari, ja només li'n quedaven 29, i ara, a partir de la reorganització de l'agost, 28.

I aquesta és la trista història d'aquest mes del que també diuen:

febrer mentider, si un dia és dolent, l'altre també