Ahir la dona va fer bunyols de carabassa i, malgrat ser la primera vegada que en feia, l'èxit fou indiscutible.
Com totes les coses bones la recepta és d'una total senzillesa.
Ingredients:
carabassa
farina de blat
rent fresc de forn
oli d'oliva
sucre
Elaboració:
Prenem una carabassa de les redones
la partim per la meitat i posem les dues meitats al forn ben calent fins que es torrin ben torrades
Una vegada la carabassa torrada, li retirem les llavors, si no ho havíem fet abans de posar-la al forn. Amb una cullera li traiem tota la polpa, la qual deixarem refredar en un bol.
Quan ja s'hagi refredat la carabassa (una possible alternativa és torrar-la de nit i fer els bunyols a l'endemà) agafem farina de blat en proporció d'un a dos: el pes de la farina serà la meitat del pes de la polpa de la carabassa torrada, la barregem amb el corresponent rent fresc d'acord amb el pes de la farina utilitzada.
I amassem ben amassades farina i llevat amb la polpa de la carabassa, (no hi ha que afegir-hi aigua), cobrim la massa resultant amb un drap blanc humit i esperem a que pugi.
Una vegada la massa hagi pujat, anirem agafant petits bocins de massa que foradarem amb el polze i fregirem en l'oli ben abundant i calent, fins que els bunyols quedin ben daurats.
Els traurem de l'oli i els dipositarem sobre un paper absorbent per eliminar oli.
I ens els menjarem ben mullats amb sucre.
Bon profit.
Com totes les coses bones la recepta és d'una total senzillesa.
Ingredients:
carabassa
farina de blat
rent fresc de forn
oli d'oliva
sucre
Elaboració:
Prenem una carabassa de les redones
la partim per la meitat i posem les dues meitats al forn ben calent fins que es torrin ben torrades
Una vegada la carabassa torrada, li retirem les llavors, si no ho havíem fet abans de posar-la al forn. Amb una cullera li traiem tota la polpa, la qual deixarem refredar en un bol.
Quan ja s'hagi refredat la carabassa (una possible alternativa és torrar-la de nit i fer els bunyols a l'endemà) agafem farina de blat en proporció d'un a dos: el pes de la farina serà la meitat del pes de la polpa de la carabassa torrada, la barregem amb el corresponent rent fresc d'acord amb el pes de la farina utilitzada.
I amassem ben amassades farina i llevat amb la polpa de la carabassa, (no hi ha que afegir-hi aigua), cobrim la massa resultant amb un drap blanc humit i esperem a que pugi.
Una vegada la massa hagi pujat, anirem agafant petits bocins de massa que foradarem amb el polze i fregirem en l'oli ben abundant i calent, fins que els bunyols quedin ben daurats.
Els traurem de l'oli i els dipositarem sobre un paper absorbent per eliminar oli.
I ens els menjarem ben mullats amb sucre.
Bon profit.
2 comentaris:
Crec que tenim una carabassa al frigorífic, i crec que ho provaré, no dius la quantitat de sucre que poses, i suposo que rent es el mateix que llevat. No ho havia sentit mai.
Rent es lo mateix que llevat a la Safor a València diem rent, la proporciò que fem ací es de Kilo de polpa de carabassa 375-400 grams de farina
Publica un comentari a l'entrada