1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

divendres, 4 de setembre del 2009

Escòcia i Arenys de Munt. Dos referèndums (amb perdó) similars i dues respostes ben diferents

Tant com ens apropem al 13 de Setembre, els diaris van plens, cada cop més, de notícies sobre Arenys de Munt (8.023 h. segóns l'INE 2008) i el seu previst referèndum, o consulta, (evitem, si us plau, que ens tanquen a la presó per una mera qüestió de paraules), sobre la idea i les ganes de la gent respecte a la independència de Catalunya.

Primer, la coincidència d'una mani el mateix dia, al mateix lloc i a les mateixes hores, d'un grup violent d'ultra-dreta, feixista, i previsiblement nazi (ideologia, segons tinc entès, il·legal a aquesta cosa que en diem Espanya o España) I, les autoritats, (autonòmiques i estatals) tan cofoies amb la coincidència i mirant cap una altra banda. No volíeu democràcia?

Segon, la prohibició de que l'ajuntament organitzi i vigile que la consulta sigui neta i sense interferències.

Tercer, l'intent que l'ajuntament no els deixi la sala on poder realitzar la consulta als organitzadors de la cosa.
Notícia a El País sobre el referèndum a Arenys de Munt

I és que, com he repetit manta vegada, la por espanyola a saber què collons pensen els, segons ells, heterodoxes, acaba confonent-se molt amb la necessitat autoimposada d'anorreament de la llibertat d'expressió (i si pugués ésser, d'opinió, i millor encara, -sort que no poden-, de pensament).

Quina diferència amb Escòcia, on el seu parlament planteja un referèndum (aquest sí amb totes les seves lletres) per a l'any que ve, sobre la independència.

Article de la BBC sobre el referèndum d'Independència a Escòcia

El govern britànic (que no anglès, si us plau, encara que dominat pels anglesos) deixa molt clar que (cosa que també sap el govern autònom escocès que organitza la consulta) el resultat no pot ser vinculant, ja que Escòcia no hi té el dret a la separació unilateral, però accepta que no seria democràtic ignorar la voluntat de la gent lliurement expresada, i que en cas d'un resultat favorable a la independència, es veurien obligats a iniciar negociacions.

I és que, ho vulguem o no, les diferències en el nivell de democràcia entre el Regne Unit i Espanya són abismals.

2 comentaris:

colombine ha dit...

para mi entender creo que el planteamiento desde su inicio ya está fuera de lugar...

Si como municipio consideran no tienen igualesd derechos que otros municipios de su misma categoría que reclamenen el marco adecuado...

Pero aquí lo plantean son otras questiones encubiertas...

No entiendo porqué un referundum ni para qué...

Si respeto las ideas que pueda tener el grupo independentista que lo quiere organizar...Pero las normas son para todos...

un beso

julio navarro ha dit...

Realmente, querida Lola, no es un ayuntamiento de 8000 habitantes el lugar idóneo para plantear una consulta, cuando debería ser planteada por el gobierno autónomo, tal como ocurre con Escocia.

En cuanto a la reacción extremada y extremista del gobierno español es similar a la que tuvieron intentando impedir el referendum que se planteó en Gibraltar hace unos años.

la diferencia es clara con el gobierno del Reino Unido cuando dicen públicamente en una entrevista que si bien Escocia no tiene derecho a una separación unilateral, una victoria de la consulta por parte de los independentistas (uno de sus máximos exponentes es precisamente uno de mis actores totem, Sean Connery) les obligaría a iniciar conversaciones, por mucho que dicho referendum no sea vinculante.

Un abrazo