1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dimecres, 19 de novembre del 2008

EpC a València. La llibertat no es regala, es conquista.

En vista del maremagnum muntat amb la seua Education for the Citizenship (Educació per la Ciutadania), els senyors Fountain of Blackberry (Font de Mora) i Frank Countries (Francisco Camps, altrament dit Paquita la Campestre) han anunciat que estan disposats a negociar una moratòria en l'aplicació de la desficaciada ordre.

Fent una mica d'història, els senyors que democràticament, i per amPPlia majoria ens governen a València, seguint els religiosos dictats de la conferència ePPiscopal esPPanyola, en general i, en PParticular, de l'arquebisbe Gasco que ens ha tocat patir als valencians, va decidir, impedir, i cas de no ser possible, impartir una assignatura d'educació per la ciutadania, absolutament devaluada i incomprensible per la immensa majoria dels alumnes.

Com que el TSJ de València, els hi va negar el dret de substituir l'assignatura per un treball de lliure elecció, s'hi van treure de la màniga impartir-la directament en anglès, sense prèviament haver dotat els instituts i col·legis de professorat suficient, i sense tenir en compte, en cap moment, la capacitació real dels alumnes per entendre, i dialogar sobre (d'això realment es tracta amb una assignatura que no vulga ser un pur adoctrinament) els temes a discutir que presenta el temari. Tot això en nom, és clar, d'aconseguir una formació bi o trilingüe, que tots considerem convenient i necessària, i que ningú no discuteix, però oblidant perversament que les assignatures són para capacitar l'alumne en la pròpia assignatura no en una altra.

Com que el nivell d'anglès dels alumnes, desgraciadament, està pràcticament i vergonyosa sota zero, la conselleria va optar per l'hàbil solució de que la classe fora donada en anglès per un professor amb coneixements de l'idioma, i immediatament destraduïda a l'idioma oficial de la classe (català o castellà) per un altre professor capacitat (de filosofia o d'ètica). Una cosa similar a l'esquetx de Tip i Coll sobre com omplir un got d'aigua, però just a l'inrevés.

Amb l'ànim d'evitar lògiques i esperades resistències, la conselleria d'educació va reforçar i instruir el cos dels inspectors, perquè dedicassen preferentment el seu temps a detectar, perseguir i denunciar aquells centres educatius que s'atreviren a incumplir la desgavellada ordre.

Aquesta situació demencial va impulsar una sèrie de manifestacions convocades pels alumnes, els pares dels alumnes, les AMPA, els sindicats de l'ensenyament, i recolzades pels propis centres educatius, que s'han anat repetint amb assistència creixent.

I ara, els senyors inventors de la cosa, el conseller Fountain of Blackberry i el molt Honorable PPresident Countries, parlen de negociar una moratòria en l'aplicació. I si caiem en la trampa, les negociacions duraran tot el temps que calga per evitar que hom puga impartir l'assignatura en les condicions adequades, i així aconseguir que els alumnes repetesquen a final de curs, els resultats obtinguts a la primera i única evaluació que ja s'ha fet: Tots els alumnes suspesos, tots, menys tres o quatre alumnes fills de britànics.

Com déiem als temps de la transició (i si haguérem fet cas, millor ens hagués anat) la llibertat es conquista, no s'accepta com un regal condicionat a.

Ja veurem què passa.

Però tinc una immensa por de que els manifestants acaben cansant-se, i accepten finalment polp com a animal de companyia.

Continuen les tancades als centres docents valencians malgrat l'anunci d'Educació Vilaweb

Font de Mora negociarà una moratoria sobre EpC en inglés tras las crecientes protestas Levante-Emv

Las movilizaciones se mantienen Levante-Emv

El ministerio se alegra de que Camps cambie las 'ocurrencias' por la responsabilidad Levante-Emv

Camps rectifica y negocia una salida al conflicto de Ciudadanía El País