1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dilluns, 2 de novembre del 2009

Referèndum, si/no. Una enquesta a Catalunya

Llig avui a La Vanguardia -diari que no crec que ningú s'atrevesca a qualificar d'independentista, ni tan sols, diguem-ho clar i ras, catalanista- aquesta notícia: "La mayoría aprueba la consulta independentista pero votaría en contra"

No sé quin hagués estat el resultat d'aquesta enquesta, si s'hagués fet a Espanya, però supose que els percentatges s'haguessin inclinat pel no.

I em venen al cap els intents d'impedir un referèndum similar a Gibraltar -fallit- o a Euskadi -aconseguit-.

No sé quina podrà ser tampoc la fiabilitat dels resultats col·laterals d'aquesta enquesta, al menys dels relacionats amb el percentatge de partidaris de la independència, però aquest terç de la població favorable a la independència, aquest 35%, em resulta significativament mendelià, i si atenem als subresultats per corba d'edats i generacions, per un independista tranquil com jo, lleument esperançador.

Ara, amb tots els referèndums preparats per a desembre, el que caldria fer seria aconseguir l'assistència d'interventors internacionals que certificaren la netedetat dels recomptes, i li donessin als resultats valor internacional. Crec que ja, algun ajuntament s'ho ha plantejat.

Diria que tot és qüestió de temps. Ho espere, al menys.

4 comentaris:

Rafael Arenas García ha dit...

Tenlo por seguro, Julio, es solamente cuestión de tiempo, y de no mucho tiempo, además. Ya sabes que yo creo que el fraccionamiento de España es un error; pero, bueno, tampoco pretendo estar en posesión de la verdad. Ojala me equivoque y todo esto sea para bien.
Un abrazo.

XARBET ha dit...

Qualsevol consulta es bona, no tenen que fer por. La veritat es que estem patint les conseqüències de un absurd estat de les autonomies que es van fer nomes per no donar-las només a Euskadi i Catalunya. No se hi algú capaç de fer tornar endarrere aquest desgavell

armando alonso ha dit...

A mí me parece que lo del "Estado de las Autonomías" está caducado. Me parece bien que se hagan consultas relativas a la independencia de donde sea. Creo que nos llevaríamos mas de una sorpresa. Pero sabríamos definitivamente lo que piensan los ciudadanos. No obstante, no veo a los políticos por la labor.
Un saludo.

Anònim ha dit...

Ya sabes que estoy a favor de las consultas porque creo que la gente debe poder decidir sobre su modelo de organización política. Sin miedo y con responsabilidad.

Lo importante, en mi opinión, es encontrar un marco de convivencia en el que todo el mundo, o al menos la mayoría, se sienta a gusto, sea la independencia o el Estado Federal, algo, por otra parte, que en realidad no tiene tanta importancia.

Un abrazo.