1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dijous, 23 de juliol del 2009

Una visita a Gibraltar. Redéu, quin rebombori

L'amic Moratinos, actual ministre espanyol d'afers estrangers, ha passat un dia a La Roca, cosa que ha aixecat ampolles (alçat bambolles com diuen al meu poble) entre els no nacionalistes espanyols, sobretot, al menys els més cridaners, els pertanyents a una certa tendència política que solem identificar amb la dreta.

Quant als més proclius a disculpar el govern d'Espanya, com algunes televisions i mitjans informatius escrits, ens han bombardejat amb que és el primer ministre de la cosa que traspassat la reixa des de fa tres-cents anys. Normal. Abans no hi havia reixa, i no hi eren els anglesos.

A mi, personalment, i per contrarestar una mica el "no nacionalisme espanyol" amb el meu declarat nacionalisme no espanyol, allò que em fot és que l'amic Moratinos no hagi anat a la Catalan Bay, La Caleta, i hagi dipositat un ram de flors commemorant el batalló de 350 patriotes catalans que hi desembarcaren en ajut dels anglesos intentant mantenir una base per recuperar la llibertat dels seus territoris caiguts en mans dels Borbons, quan a la guerra de Successió que realment semblava més una gerra de Secessió.



I a més, si l'amic Moratinos hi hagués anat a Perpinyà, caiguda en mans borbòniques uns cinquanta anys abans, junt amb tota una sèrie de comarques prou més importants que La Roca, cap d'aquests "no nacionalistes" que ara es trenquen les vestidures, i s'omplen el cap de cendra, hagués dit ni mu.

Per què?

Simplement perquè els llanitos parlen andalús a més d'anglès, mentre que els de la Catalunya Nord parlen català a més de francès?

Recordem la dita:

"O juguem tots, o estripem la baralla"

I siguem una mica sensats, encara que només sigui per variar. Després de tres-cents anys, els habitants de La Roca, tenen tot el dret del món a decidir sobre el seu futur i, per tant, a intervenir amb veu i vot a les necessàries converses entre el Regne Unit i Espanya.

2 comentaris:

Rafael Arenas García ha dit...

Muy interesante tu reflexión. Ciertamente, el paralelismo entre Gibraltar y la Catalunya Nord no es impertinente. De hecho, ni sesenta años separan el Tratado de los Pirineos y el Tratado de Utrecht. Recuerdo que cuando yo era un niño, en uno de tantos momentos en los que salió a relucir la reivindicación española de Gibraltar mi madre dijo: "pues no entiendo por qué ha de ser español, al fin y al cabo los ingleses lo conquistaron ¿no? pues entonces es suyo, igual que es de España lo que conquistaron los españoles." No está en la línea políticamente correcta, pero no le falta razón a la mujer. Si se fuera a devolver todo lo que se conquistó por la fuerza tendríamos que retroceder más allá del Imperio Romano.
Un abrazo.

Anònim ha dit...

Muy buena si señor, y sacar aquí lo de Catalunya Nord está mas que justificado y viene genaial al pelo.

Un abrazo

Juanra