1libro1euro

1 Libro = 1 Euro ~ Save The Children

traductor

Charles Darwin quotation

Ignorance more frequently begets confidence than does knowledge: it is those who know little, and not those who know much, who so positively assert that this or that problem will never be solved by science

Jean-Baptiste Colbert quotation

L'art de l'imposition consiste à plumer l'oie pour obtenir le plus possible de plumes avec le moins possible de cris

Somebody quotation

El miedo es la via perfecta hacia el lado oscuro. El miedo lleva a Windows, Windows a la desesperacion, esta al odio hacia Bill Gates y ese odio lleva a LINUX

Vares Velles

Vares Velles
Al Tall

Això és Espanya (vara seguidilla) per Al Tall

dissabte, 6 de setembre del 2008

Barracons educatius. Som els número 1.

A risc de ser molt pesat, torne a denunciar una vegada més la situació en què la generalitat Ppera ens manté als soferts valencians en allò tocant a l'educació.

I no cauré en la demagògia (demagògia???) de barrejar els diners que s'han gastat en el circuit urbà de fórmula 1, en la copa de l'Amèrica, en la visita papal, o en fantasmagòriques ciutats com la de les llengües, amb els que no es gasten en l'educació pública.

Però no puc deixar d'insistir en els diners malversats amb una improbable universitat a distància (la VIU Valencia International University) o amb una no autoritzada Facultad de Medicina a la Universitat Católica de Valencia (no confondre amb la San Pablo-Ceu), i el gran invent d'impartir l'ensenyança de l'EpC en anglès. (linkeu la frase anterior: ja n'hi han ONZE professors d'anglès capaços de donar l'asignatura)

Avui llegesc un article de Francesc Garcia, portaveu de IPV (Iniciativa del Poble Valencià) sobre el tema Mil tres-centes bastonades que m'agradaria compartir amb vosaltres


MIL TRES-CENTES BASTONADES


Mil tres-cents són els barracons que lluiran en les explanades dels centres escolars públics valencians. Ja ho deia Camps: som els número 1. Sí, sí, els primers en nombre d´alumnes de tota Europa que estudien en aules prefabricades. Un total de 25.000 xiquets i xiquetes, parents nostres, germans, nebots, néts o fills i filles aniran per la gràcia del Molt Honorable a patir fred, calor, polls i misèria en els Camps de concentració educatius del segle XXI. Mentre el president i la seua colla d´amics han lluït el morenet de l´estiu en l´entrega de trofeus en el Valencia Street Circuit de la F1, on s´han gastat més de 100 milions d´euros, els mestres i professors encara esperen cobrar el deute de 40 milions d´euros que la Conselleria d´Educació té pendent d´abonar a prop de 27.000 docents. On ha quedat la promesa de Francisco Camps quan era conseller d´Educació que va dir que inauguraria un centre cada setmana fins complir el mapa escolar? Segurament en el calaix de l´oblit, igual que moltes altres promeses que fa el PP quan s´acosten eleccions.

I per tapar estes vergonyes, què fa el govern de la Generalitat? Doncs, crear el bluf dels uniformes escolars, discutir l´assignatura d´educació per a la ciutadania en anglés, crear plans i més plans repetint les mateixes obres per a després no complir-los, i més i més...

Estem en un País que no té vergonya ni la coneix. Penseu que els madrilenys, catalans, bascos, gallecs o andalusos permetrien esta barbaritat? Els sindicats educatius es queden afònics denunciant la situació crítica per la què passa la comunitat educativa. Des de l´any 1996 no s´ha culminat cap del programes d´infraestructures de la Conselleria d´Educació i la població escolar ha augmentat de manera exponencial.

Però sembla que açò no és cosa del PP, ni del govern, i que, encara que les classes es tinguen que impartir baix una figuera, no passa res. Cal tenir en compte que hi ha alumne que va a passar-se tota la seua etapa educativa en un barracot, per a que després ens queixem que hi ha fracàs escolar.

El que caldria preguntar-se és: com és que no hi ha molt més? I com que estem a principi de curs i hem de comprar els llibres, fem memòria i reflexionem: Qui va dir que anava a implantar la gratuïtat total dels llibres escolars? El mateix que es mereix 1.300 bastonades al llom per inútil, estafador, malbaratador dels diners públics i venedor de fum. Una per cada barracot.


Y per acabar una cançoneta de Quico Pi de la Serra. Llàstima que no tinc la música a mà. Algun dia la posaré

SI ELS FILLS DE PUTA VOLESSIN NO VEURÍEM MAI EL SOL

Si algú se sent al·ludit
i té ales, que no voli.
el refrà que cantaré
és adagi de carrer,
ja me’l deien al bressol:
Si els fills de puta volessin
no veuríem mai el sol.

Pot ser ens ajupim sovint;
no és per hàbit ni caprici
que és per esquivar el calbot
i esperar el moment propici,
no sé si m’entens, Oriol:
Si els fills de puta....

Al camp la fruïta es podreix,
hi ha massa intermediaris,
no hi ha planificació.
Això diuen el diaris
i així resa el camperol;
Si els fills de puta....

A Suissa han ingressat
mils de milions a cabaços,
després diuen que és l’obrer
el culpable dels fracasos
i la manca de control:
Si els fills de puta....

A ciutat anem de cul
ningú s’aclareix, tot falla,
ja no podem respirar.
Tothom més o menys la balla
de l’agost fins al juliol:
Si els fills de puta....

Surten al carrer, estan
cansats de falses promeses,
sona un tret con un fuet
i cau mort, les mans esteses
deixa dona fills i dol:
Si els fills de puta....

Heu d'oblidar, si podeu,
aquests quaranta anys de glòria.
A mi no em preocupa gens
perquè tinc mala memòria
i el cap dur com un pinyol:
Si els fills de puta....

La unitat no té destí;
l’univers no és cap llimona;
tinc un passaport que diu:
ha nascut a Barcelona
i per tant és espanyol:
Si els fills de puta....

Jo cada cop veig més clar
que el poble diu el que pensa,
d’ell he après aquest proverbi,
i amb mútua complaença
cantem com un home sol:
Si els fills de puta....

2 comentaris:

XARBET ha dit...

Es un asumpte molt preocupant, hi ha interes a Valencia i a Madrid de desprestigiar l'educació publica i diluirla poc a poc, La dreta mes reaccionaria te el seu programa i el va desenvolupant poc a poc. Els seus dos bastions son l'educació i la sanitat pública, y el psoe que o no ho sap o no ho vol saber.

Anònim ha dit...

No sabía lo de los barracones. Es verdaderamente indignante. Y no es demagogia denunciar el despilfarro de la Copa América o la fórmula 1. Es la pura verdad. Hay dinero para todo menos para la educación, que es lo más sagrado.

Lo descorazonador es que la gente vota masiva y reiteradamente al populista PP valenciano. Pocos me parecen esos 1.300 bastonazos. Yo daría uno por cada votante. No es para menos.

Saludos.